Tabak speelt een belangrijke rol in het leven van Anke den Besten en Marc van Soest. De liefde voor dit product bracht hen bij elkaar.

Marc van Soest begon zijn carrière in de tabak bij Turmac/Rothmans, eerst in de verkoop en later in het internationale marketingonderzoek. Bij Biggelaar Tabak heeft hij de productie geleid en leerde hij meer over het basisproduct zelf door samen met de eigenaar tabak in te kopen.

Tijdens een rondleiding met zijn sigarenclub bij sigarenfabriek P.P. Rubens / De Hertogh Sigaren in Arendonk leerde Marc daar Anke den Besten kennen. Anke heeft 17 jaar met tabaksfabrikant Ton Buenen samengewerkt bij De Hertogh Sigaren.

Toen Ton Buenen in 2017 aankondigde af te gaan bouwen en Sigarenfabriek P.P. Rubens te sluiten, leek het doek te vallen voor de laatste nog actieve Arendonkse sigarenfabriek. De oude, onverwoestbare sigarenmachines verhuisden naar de Dominicaanse Republiek en toen daar een handelspartner werd gevonden die kwalitatieve sigaren kon leveren, besloten Anke den Besten en Marc van Soest hun expertise te combineren met die van de sigarenmakers op de Dominicaanse Republiek.

‘Wij zijn ervan overtuigd dat in die samenwerking nieuwe creaties ontstaan, die onze visie op het degusteren van een goede sigaar opnieuw inhoud geven, namelijk ‘het creëren van momenten van plezier en welbehagen, van tevredenheid en geluk’, aldus Anke en Marc.

 s5 logo

Sigarenhuys ‘Den Engelenhoek’
dependance P.P. Rubens sigarenfabriek (Torenstraat 35 - Arendonk)
Engelstraat 24
2360 Oud-Turnhout – België
gsm: Marc ++31 (0) 622 66 18 32
gsm: Anke ++32 (0) 479 44 11 35
info@marancigars.com
BTW: BE 0697.930.143